29
Vin, Mar

sursă foto: I.P.J. Brașov

Eveniment

Astăzi , 28 septembrie, a avut loc a XII-a ediție a campaniei naționale  "VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE" organizată de Poliția Română în parteneriat cu LIDL România.

La nivelul județului Brașov acțiunea s-a desfășurat  în  șase locații amplasate pe raza localităților  Brașov,  Făgăraș, Codlea și Zărnești.

Scopul campaniei este de a promova un comportament rutier responsabil în rândul școlarilor și preșcolarilor, în vederea prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați copiii.

Polițiștii brașoveni i-au învățat  pe cei mici cum să  traverseze strada în siguranță și le-au explicat, pe înțelesul lor, principalele reguli de circulație.

Ca element de noutate, în acest an, a fost organizat un joc distractiv, interactiv, intitulat "SURPRIZĂ SAU AMENDĂ",  care a cuprins două  sesiuni: una informativă, de prezentare a 10 reguli de circulație și una practică, prin care polițiștii au adresat întrebări copiilor, iar pentru trei răspunsuri corecte aceștia au fost răsplătiți cu o "surpriză dulce".  În cazul în care, copilul dădea un răspuns greșit,  era "amendat",  în sensul de "mai încearcă", fiind îndrumat să restudieze regulile de circulație și  să revină  pentru  a da răspunsul corect și a primi surpriza dulce.

Copiii au fost receptivi la explicațiile polițiștilor, astfel încât niciun "pitic" nu a fost "amendat", toți plecând acasă cu o surpriză dulce, dar și cu multe informații  în materie de legislație rutieră.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: