25
Joi, Apr

Eveniment

Vești bune pentru brașoveni.

Astăzi s-a semnat proiectul de finanțare prin fonduri europene pentru achiziționarea unor echipamente medicale de ultimă generație care vor fi puse la dispoziția pacienților din cadrul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov. În urma implementării proiectului vor fi achiziționate 57 de echipamente medicale de specialitate și 22 de seturi de mobilier ce vor fi amplasate în spațiul alocat desfășurării activității Ambulatoriului. Pe lista echipamentelor se regăsesc aparate extrem de necesare cum ar fi computer tomograf, ecograf muscolo-scheletal, ecograf doppler, precum și diverse echipamente pentru recuperare neuro-psiho-motorie cum ar fi liftul pentru transport pacienți, banda de alergare sau banda pentru bazin, sistemul robotizat de recuperare a mersului și alte sisteme de evaluare și recuperare a mobilității membrelor.

Așa cum spun chiar reprezentanții spitalului, suma primită pentru achiziționarea aparaturii este una istorică. Peste 2,22 milioane de euro, fonduri nerabursabile, se vor aloca pentru achiziția echipamentelor de ultimă generație.

Proiectul presupune o abordare complexă și integrată, astfel încât la finalizarea implementării acestuia să se obțină rezultate importante în ceea ce privește creșterea calității serviciilor medicale prestate în ambulatoriu și scăderea numărului internărilor evitabile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: