28
Joi, Mar

sursa foto: rfi.ro

Eveniment

Meteorologii anunţă că se întoarce canicula în aproape toată ţara.

Furtunile de vară vor fi prezente însă, doar în zona montană.

Luni, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în zonele deluroase și montane și mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

Marți, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin și doar în zonele montane vor fi unele înnorări după-amiaza când, izolat, se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară la amiază în zonele de câmpie din vestul și sudul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zonele montane unde, izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade. Izolat, dimineața, vor fi condiții de ceață.

Joi, valul de căldură va persista, astfel încât vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în zonele de câmpie din sudul țării, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când, izolat se vor semnala averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea estică a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade.

De vineri până în prima zi a săptămânii viitoare, vremea va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în cursul după-amiezilor în regiunile sudice. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în zona de munte, iar spre finalul intervalului în nord-vest, notează rtv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: