19
Vin, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a fost demis.

După crima din Caracal, Buda consideră că a fost demis pentru declarațiile făcute în presă despre cazul de la Caracal. Mai mult, Buda a spus că a fost informat permanent despre acest caz, dar când jurnaliștii i-au cerut detalii acesta s-a bâlbâit și apoi a explicat că nu le poate oferi.

,,Vreau să vă spun că am luat act de demiterea mea și datorită faptului că am avut niște intervenții care au fost neadecvate. Am fost informat despre acest caz pas cu pas. Este o anchetă, doream să fie cu noi și procurorul. Sunt mai multe date pe care chiar nu pot să vi le dau. Nu puteau interveni polițiștii înainte de ora 6, pentru că procurorul nu a permis intervenția.”, a spus Ioan Buda.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Detalii șocante ies la iveală în cazul Alexandrei, o fată de 15 ani, ucisă în Caracal.

Alexandra a apucat să sune de trei ori la 112 pentru a încerca să spună unde se află, dar locul a fost găsit doar după 19 ore.

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07. Au mai urmat două apeluri în jurul aceleași ore. În jurul orei 19.00, au început verificările la trei adrese greșite. S-au făcut percheziții în aceste locuri, în al patrulea nu s-a mai intrat dintr-un motiv halucinant! Se făcuse ora 20.00, iar legea spune că perchezițiile se fac doar în intervalul 06.00 - 20.00. Dacă această ipoteză se verifică este cumplit ce s-a întâmplat.

STS a dat adresele greșite, iar polițiștii au pierdut timpul cu perchezițiile eronate. Nu s-a găsit nimic la primele trei percheziții. Abia la a patra adresă, la care oamenii legii au ajuns de dimineaţă, era mecanicul auto, în casa căruia s-au descoperit rămăşiţele umane.

Dar când au văzut că s-a făcut ora 20.00, polițiștii nu au mai intrat și în locul în care se pare că Alexandra se afla. 

După două ore, un timp din nou pierdut, în intervalul 22.00 - 23.00, s-a făcut confruntarea vocii. Părinții au fost chemați să o recunoască pe Alexandra. Apoi, probabil s-au abandonat alte piste și autoritățile s-au concentrat pe adresa actualului suspect. Echipajele de Poliție ajunse la casa groazei la ora 04.00, au rămas în fața porții și s-au plimbat în fața porții, timp de două ore. La 05.00, tatăl a fost chemat la adresa corectă. 

De ce STS a greșit adresele? De ce a durat atât de mult timp pentru confruntarea vocilor? De ce echipajele au stat în fața porții două ore în loc să intervină de urgență? În altă ordinde de idei, câte service-uri auto există în Caracal de nu au putut să le verifice pe toate ținând cont că Alexandra a sunat la 112 și a spus că se află într-unul din acestea?

Miercuri, tatăl Alexandrei a mers la poliție și a spus că i-a dispărut fata. A explicat contextul și a primit un răspuns halucinant: ”Hai, bă, ce dracu'... știi cum sunt fetele în ziua de azi... apare mâine-poimâine cu iubitul de mână!”, potrivit DCNEWS.RO.

Apoi, când au venit apelurile la 112, polițiștii l-au luat, de acasă, pe tatăl fetei și, la primele două percheziții, i-au zis: ”Hai dă tu cu piciorul în ușă că noi nu intrăm... uite, mai e și un câine...”.

Tatăl fetei a spart ușa cu piciorul la primele două percheziții, iar la ultima adresă nu l-au mai luat. Apoi, la ora 05.00, părintele a fost chemat la adresa criminalului. 

Șeful Poliției Caracal i-a zis tatălui Alexandrei: ”Dacă dă dracu' să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile!”.

Apoi, chemat la declarații, tatăl a mai fost lovit cu o declarație halucinantă din partea unei oficialități, femeie fiind, în sediul Poliției: ”Aaaaa, de-asta ne agitați pe toți... sunteți rudă cu Alexandru Cumpănașu... faceți valuri, veniți să ne agitați aici...”

Alexandra, fata ucisă în Caracal, era nepoata lui Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României declarând, vineri, că polițiștii au pierdut timp așteptând să confirme dacă vocea care a sunat la 112 de 3 ori era chiar a fetei.

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae-Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziție, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Autorizația de percheziție a locuinței lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimei din Caracal, s-a dat vineri dimineața, în jurul orei 03.00 – 03.30. Cu toate acestea, percheziția domiciliară a început doar la ora 06.00, potrivit dcnews.ro.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

„Nu pot să mă pronunț exact cu privire la ce s-a întâmplat acolo. Un lucru e cert. A murit o fată care putea fi salvată”, a spus procurorul general al României, Bogdan Licu, citat de antena3.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: