19
Vin, Apr

sursa foto: Compania Apa Brașov

Eveniment

Conduita civică în ceea ce privește utilizarea rețelelor publice de canalizare ar trebui să fie mult mai responsabilă.

 

Un exemplu negativ în acest caz este situația petrecută recent în orașul Ghimbav când, pe fondul ploilor din ultima vreme, în seara zilei de luni, 22.07.2019, colectorul de canalizare ce trece prin localitate a fost blocat de dopurile formate din cârpe, șervețele umede și reziduuri menajere.

Deși echipele Companiei au intervenit operativ cu 2 vidanje, începând cu orele 20:00, până la miezul nopții au reușit doar o deblocare parțială a conductei, urmând ca lucrările să continue a doua zi pentru curățarea integrală și restabilirea funcționalității conductei.

A doua zi, la prima oră, au fost scoase din colector și din căminele de vizitare aferente dopuri masive de cârpe și șervețele umede, bidoane și saci de plastic, materiale textile, precum și alte deșeuri menajere.

După intervenție, strada Ștefan cel Mare din Ghimbav, conducta și căminele de vizitare au  fost spălate. Colectorul de canalizare a fost adus la parametrii normali de funcționare.

În spiritul conduitei civice responsabile, vă informăm că șervețelele umede nu se dizolvă în apă, iar atunci când sunt aruncate în sistemul public de canalizare devin foarte o problemă majoră. Acestea formează dopuri care, împreună cu deșeurile menajere impropriu aruncate în rețea, determină blocarea conductelor și implicit, mirosuri neplăcute, mizerie pe străzi, curți pline cu reziduurile din canal.

Îi rugăm pe toți cetățenii să înțeleagă cât de importantă este utilizarea corectă a rețelelor de canalizare. În toaletă sau canal nu trebuie aruncate șervețele umede, materiale textile sau din plastic, ulei de gătit, absorbante și materiale de construcții, se precizează într-un comunicat de presă al Companiei Apa Brașov.

Compania Apa va continua în lunile următoare campania de conștientizare a populației cu privire la utilizarea corectă a rețelelor de canalizare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: