29
Vin, Mar

Eveniment

Șapte medici dintr-un cabinet din Brașov care eliberează atestate pentru șoferi au fost puși sub control judiciar, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, într-un dosar în care sunt suspectați că au semnat fișele de aptitudini ale pacienților, fără să îi consulte.

 

Medicii sunt acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Totul s-a derulat prin intermediul unei firme de care nu este străin consilierul local al PSD, Marius Bunghiuz, și nici soția acestuia, Laura, medic de profesie. Procurorii au făcut o percheziție la sediul cabinetului, de unde au ridicat mai multe probe despre care spun că atestă activitatea infracțională a medicilor implicați. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Potrivit anchetatorilor, cei șapte medici nu și-ar fi îndeplinit atruibuțiile de serviciu, care presupun examinarea medicală a clienților care au solicitat obținerea unor avize de aptitudini medicale sau avize psihologice necesare ocupării unor funcții. O echipă Brașov TV a încercat să obțină puncte de vedere atât de la consilierul local al PSD Marius Bunghiuz, cât și de la soția acestuia, doctorița Laura Bunghiuz.

Marius Bunghiuz a povestit că, totul a pornit de la o reclamație depusă pe masa anchetatorilor. Soția sa, revoltată, i-a cerut să tacă.

Înștiințată, potrivit prevederilor legale, cu privire la filmarea cu cameră ascunsă pe care echipa Brașov TV a realizat-o la sediul centrului unde își desfășoară activitatea, doctorița Laura Bunghiuz a reiterat ideea că, deocamdată, nu face declarații și așteaptă momentul potrivit pentru a spune tot ce știe.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: