20
Sâm, Apr

BrasovTV.com

Eveniment

VIDEO:

    Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive în dosarul ,,MITĂ ELECTORALĂ’’. ,,În urmă cu scurt timp, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brașov a respins solicitarea inculpatului Căncescu de înlocuire a măsurii arestării preventive’’, a explicat, pentru brasovtv.com, judecătoarea Cristina Ciolacu, de la Tribunalul Brașov.

Decizia poate fi contestată. Căncescu a fost arestat preventiv pentru 25 de zile, pe 1 noiembrie, după ce Curtea de Apel Brașov a admis contestația procurorilor DNA împotriva hotărârii Tribunalul Brașov de plasare a inculpatului în arest la domiciliu. În această dimineață, pentru judecarea solicitării de înlocuire a măsurii arestării preventive cu una mai ușoară, Căncescu a fost adus, din arest, la instanță. El a refuzat să discute cu presa. Totul s-a întâmplat în cel de al treilea dosar penal deschis de procurorii anticorupție din Brașov pe numele fostului președinte al Consiliului Județean. El este acuzat de luare de mită, dar și de abuz în serviciu în legătură cu banii din campania electorală din 2012.

ACUZAȚII, ARISTOTEL CĂNCESCU

(...) „În contextul campaniei electorale din 2012, inculpatul Căncescu, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în cadrul Agenţiei Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru C.J. Braşov”. (...)

În același dosar este cercetat penal, sub control judiciar, și un alt fost președinte de Consiliu Județean, Claudiu Coman, dar și alți 4 inculpați. Toate persoanele cercetate penal beneficiază de prezumția de nevinovăție până când judecătorii vor emite o sentință definitivă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: