28
Joi, Mar

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

UPDATE

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, 15 iulie, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderii partidului au discutat despre desemnarea a doi vicepremieri şi despre evaluări în cazul a şase miniştri.

În urma discuţiilor, s-a stabilit că în locul lui Carmen Dan, la Ministerul Afacerilor Interne va fi propus senatorul Nicolae Moga. De asemenea, s-a luat act de propunerea ALDE de înlocuire a lui Teodor Meleşcanu de la Ministerul Afacerilor Externe cu fostul europarlamentar Ramona Mănescu.

Pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriatele strategice a fost propus senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD.

Pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice urmează să fie desemnată o persoană într-o şedinţă CEx ulterioară, când se va discuţia şi despre evaluarea altor miniştri.

Propunerile vor fi înaintate de prim-ministru către preşedintele Klaus Iohannis.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Zi decisivă pentru opt  miniştri ai cabinetului Dăncilă. Premierul a anunţat remanierea acestora.

Şeful Executivului spune că pleacă din Guvern cei care nu şi-au atins obiectivele din programul de guvernare. De altfel, liderul ALDE a anunțat, în exclusivitate la Antena 3, că va propune schimbarea din functie a ministrului de Externe. Totodată, Ana Birchall, Carmen Dan şi Ecaterina Andronescu sunt doar câteva nume vehiculate înainte de şedinţa crucială care va începe astăzi, la ora 12.

Numele celor opt miniștri care ar putea fi remaniați vor fi anunțate în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD. Printre cei vizați de posibila pierdere a portofoliilor de miniştri se află și membri ALDE.

Ministrul Finanțelor a scăpat, deocamdată, de remaniere. Motivul ar fi acela că încă nu s-a realizat rectificarea bugetară pentru acest an. Premierul nu a vrut să dezvăluie numele celor vizați. 

Viorica Dăncilă a precizat că nu exclude nici posibilitatea unei restructurări, în cazul în care va fi nevoie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: