18
Joi, Apr

Eveniment

Anul viitor se împlinesc 30 de ani de la prima revoltă populară a românilor împotriva regimului comunist. Primul semn al Revoluției din 1989 a fost dat de brașoveni. Pe 15 noiembrie 1987, mii de muncitori de la uzina Steagu Roșu au ieșit în stradă, nemulțumiți de condițile în care trăiau.

Proiectul Brașov 1987, al Muzeului Județean de Istorie, dorește să readucă în atenția publicului, semnificația revoltei de acum 30 de ani. Obiectivul principal al campaniei Brașov 1987, care va începe în primăvara anului viitor, este cercetarea, documentarea și valorizarea, la nivel național și internațional a evenimentelor din noiembrie 1987.

Cea mai importantă parte a proiectului o constituie lansarea unui film documentar, care va fi realizat în colaborare cu Televiziunea Română. 

Dacă ați luat parte la evenimentele din noiembrie 1987 și aveți poze sau documente, puteți să le trimiteți la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Astfel veți ajuta la documentarea proiectului Brașov 1987. 

Documentarul proiectului Brașov 1987 va putea fi urmărit, în premieră, la Festivalul de Film Istoric de la Râșnov, din luna august a anului viitor. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: