25
Joi, Apr

sursa foto: BRAȘOV TV

Eveniment

Cea de-a cincea ediție a Galei Premiilor de Excelență în Management, evenimentul prin care revista Capital recunoaște meritele celor care fac economia românească să crească, este în plină desfășurare, la această oră, în București.

Administratorul public al județului Brașov, Daniel Gligoraș, a fost nominalizat, alături de alți șase manageri de elită din țară, la categoria "Cel mai bun administrator public". Câștigătorul a fost desemnat prin vot. După contabilizarea rezultatelor, Daniel Gligoraș a obținut locul I, cu cel mai mare număr de voturi.

Reporterii revistei Capital au prezentat performanţele managerilor nominalizați urmărind rezultatele, deciziile şi acţiunile relevante pentru această categorie de premii.

Iată, pe scurt, cartea de vizită a administratorului public al județului Brașov, Daniel Gligoraș

,,Absolvent al Facultății de Silvicultură şi Exploatări Forestiere în anul 2009, cu un doctorat în acelaşi domeniu, domnul Grigoraș este administrator public al Județului Brașov din noiembrie 2016. În perioada 2009-2015 a lucrat in cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, unde a acumulat o experienţă în monitorizarea, verificarea si implementarea proiectelor cu Fonduri Europene.

Ca administrator public al Judeţului Braşov contribuite la elaborarea și derularea proiectelor de dezvoltare cu atragerea de fonduri europene cât şi acelor cu alte surse de finanţare.

Daniel Gligoraş coordoneză programele guvernamentale de finanțare a lucrărilor de infrastructură de interes județean, precum și de gestionare a proiectelor cu fonduri nerambursabile, având inclusiv şi calitatea de ordonator principal de credite.

Cel mai important proiect la nivel judeţean, cât şi cu un impact la nivel naţional este Aeroportul International Braşov-Ghimbav, proiect care se află in derulare. Alte proiecte au fost reprezentate de cele realizate în POR 2014-2020, după cum urmează:

Modernizare drum interjudetean DJ 104A, DJ105C si DJ105P;

Modernizare drum interjudețean Covasna – Brașov care face legătura între drumul național DN 12 și drumul național DN 13;

Modernizare si reabilitare drum județean DJ 112C;

Modernizare si reabilitare drum județean DJ 104L, Dacia -Viscri- Bunesti;

Reparaţii capitale, modernizare şi eficientizarea energetică a Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru;

Consolidarea, modernizarea si cresterea eficientei energetice a Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov;

Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov;

Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov;

Modernizare, dotare si eficientizare energetica a corpului S+P+7+M si corp extindere ale Spitalului Clinic de Obstetrica – Ginecologie Dr. I. A. Sbarcea Brasov;

Imbunatatirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov prin achizitionarea de dotari;

Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii Brasov.

În prezent adminstratorul public urmărește derulare a 6 proiecte de reabilitare/modernizare/consolidare a drumurilor judeţene finanţate prin PNDL, proiecte implementate din fonduri propri, cât și din finanțarea Companiei Naționale de Investiții.

Având în vedere necesitatea şi dorinta de a avea un management eficient la nivelul institutiei, Consiliul Judeţean Braşov a accesat două proiecte pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă:

·       Sistem de management integrat la standarde europene pentru administrația județului Brașov;

·       Îmbunătățirea procesului decizional și reducerea birocrației la nivelul Consiliului Județean Brașov”, notează capital.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: