29
Vin, Mar

sursa foto: antena3.ro

Eveniment

Moţiunea de cenzură, intitulată ,,Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot", a fost respinsă.

200 de parlamentari au votat ,,pentru", 7 ,,împotrivă" și 3 s-au abținut.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Camerele reunite ale Parlamentului dezbat şi votează marţi, de la ora 15.00, moţiunea de cenzură intitulată ,,Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot".

Moţiunea de cenzură a fost semnată de 177 de deputaţi şi senatori şi are nevoie de minim 233 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă.

Textul moțiunii de cenzură a fost citit pe 12 iunie în plenul Camerelor reunite. Moţiunea face trimitere la eșecul organizării alegerilor, situația din Valea Uzului, dar și la încercările repetate de emitere a ordonanțelor de urgență pe justiție.

În prezent în Parlament sunt 465 de deputaţi şi senatori. PSD+ALDE au 241 de parlamentari, PNL+USR - 133 de parlamentari, UDMR - 30, PMP - 12, Pro România - 21, Minorităţile - 17, Neafiliaţi – 11. Dacă toţi parlamentarii PNL, USR, PRO ROMÂNIA, PMP, UDMR, MINORITĂŢI şi independenţii ar vota moţiunea de cenzură s-ar strânge 224 de voturi, număr insuficient pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă.

Opoziţia a adunat până acum 207 voturi din cele 233 necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, au declarat pentru News.ro surse parlamentare.

”Până în prezent sunt asigurate voturile a 207 parlamentari, însă negocierile sunt în desfăţurare”, au declarat sursele citate.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: