24
Joi, Sep

sursa foto: adevarul.ro

Eveniment

La Bruxelles, joi, se reia lupta pentru câștigarea postului de procuror șef european.

Despre șansele pe care le are Laura Codruța Kovesi, dar și despre ce ar urma să se întâmple în foarte scurt timp a vorbit europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. Acesta a susținut, pentru adevarul.ro, că șansele Laurei Codruța Kovesi sunt mai mari decât înainte. El a susținut că Franţa, care are un candidat pentru această funcție în persoana lui Francois Bohnert, mizează pe câștigarea conducerii Băncii Europene. Pe cale de consecință, conducerea Parchetului Europen ar trebui să-i revină Codruţei Kovesi.

„Predicţia mea: în negocierile pentru şefia instituţiilor europene, Franţa va avea alte priorităţi: va fi dispusă să cedeze Parchetul Europen pentru conducerea Băncii Europene sau a unei alte instituţii europene prestigioase. Aşadar, susţinerea pentru candidatul Franţei în Consiliul UE va scădea.

El a arătat că la începutul lunii viitoare se va constitui în mod oficial Parlamentul European. Imediat va fi desemnată noua echipă de negociatori, care va fi formată din viitorul preşedinte al Comisiei LIBE, viitorul preşedinte al Comisiei CONT şi, probabil, un viitor vicepreşdinte al PE, notează capital.ro.