Anchetatorii au descins în 313 locații, dintre care 12 sunt situate în Brașov. Din probele administrate până în acest moment a rezultat că din 2013 a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc.
Veniturile obţinute sunt diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor de contorizare ale aparatelor. Principalele modalităţi concrete utilizate pentru falsificarea mecanismelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau în:
- modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de bază ale terminalelor de jocuri de noroc;
- modificarea controlului mecanic de ieşire, metodă ce nu necesită intervenţia fizică în aparat;
- scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câştig – prin instalarea unor dispozitive artizanale numite „frâne”care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câştiguri mari (JACKPOT).
Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse, ulterior, în circuitul economic sub forma ,,împrumutului asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc, susțin procurorii. Potrivit acestora, urmează să fie efectuate controale la 142 de puncte de lucru ale unei societăți având același obiect de activitate cu cele care fac obiectul perchezițiilor. Se efectuează cercetări sub acuzația de evaziune fiscală, dar inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentințe definitive.
România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: