25
Joi, Apr

Eveniment

„Şcoala cea mai bună e aceea în care înveţi, înainte de toate, a învăţa”.

 

Asta spunea Nicolae Iorga, iar cuvintele nu pot fi puse nicio clipă la îndoială. Dar ce-i de făcut dacă școala nu-i rânduită astfel încât lor, elevilor, să le fie dragă... Ce-i de făcut dacă grădinița nu-i rânduită astfel încât lor, celor mici, să le fie dragă… Și dacă dascălii au ajuns să strige în gura mare, în fața camerelor de luat vederi, în speranța că vor fi auziți și, astfel, vor avea școli și grădinițe în care să pregătească viitoarele generații, gustul e din ce în ce mai amar. Amar e și la Ghimbav, un oraș important al județului Brașov, unde o dăscăliță, trecută de prima tinerețe, cu o experiență de necontestat și cu respectul întregii comunități, spune lucrurilor pe nume.

Situația nu e de azi de ieri, iar doamna profesoară Emima Stanciu a mai tras un semnal de alarmă, al nu știu câtelea, doar, doar cineva va face, în viitorul cât mai apropiat, ce nu a făcut administrația roșie din Ghimbav, condusă de Dorel Toma, de ani și ani.

Emima Stanciu spune că nimeni nu a venit să vadă cum arată clădirea din Ghimbav, numită școală, în care elevii învață carte, nimeni nu a venit să stea într-o încăpere în care micuții care merg la grădinița din Ghimbav sunt obligați să învețe, să se joace și să doarmă la o temperatură de 34 de grade Celsius.

Adevărul gol-goluț a fost rostit din nou, în ședință de Consiliu Local, într-o primărie a anului 2019, condusă de ani și ani de Dorel Toma. Un primar cu tâmplele albe și… atât! Un primar care, plictisit parcă, la un moment dat, de discursul celei care îi învață carte pe copiii din urbea pe care el o conduce, clipea, zâmbea și se legăna cu scaunul de conducător. În rest, absolut nimic…

Încolțit de dăscălița din orașul său, Dorel Toma, ca orice politician, a trecut la promisiuni, dar nimeni nu pare să-l mai creadă. Și ca tabloul politicului românesc să fie complet, Toma a încercat să arunce pisica în curtea vecinului, a viceprimarului Ionel Fliundra, cel care l-a înlocuit pe Toma în funcția de primar cât timp edilul PSD a stat în beciul Poliției Brașov. Sub tirul acuzațiilor, Ionel Fliundra a reacționat vehement: în Primăria Ghimbav, munca nu a fost prima opțiune. Dăscălița, i-a dat dreptate.

Viceprimarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, susține că perioada în care a condus Primăria Ghimbav, Dorel Toma fiind anchetat și arestat pentru fapte de corupție, activitatea s-a desfășurat cu mare dificultate.

Magistrații brașoveni, care îl judecă pe Dorel Toma pentru fapte de corupție, urmează să decidă dacă edilul va mai rămâne sau nu la cârma Primăriei din Ghimbav.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: