29
Vin, Mar

sursa foto: brasovtv.com

Eveniment

Noutăți și informații fundamentale în materie de neurologie sunt prezentate în acest weekend, în Poiana Brașov, cu participarea unor specialiști de excepție din țară și din străinătate.

Este vorba, mai exact, despre un MasterClass de Boală Parkinson care îl are la timonă pe șeful Secției Clinice de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, Conf. Dr. Cristian Falup-Pecurariu.

Cu o asistență formată din 60 de neurologi români, evenimentul are ca principal scop furnizarea de informații despre manifestările clinice, diagnosticarea și managementul Bolii Parkinson.

Printre specialiștii străini prezenți la conferință se numără medicul primar neurolog Prof. Dr. K Ray Chaudhuri din Marea Britanie - profesor în materia tulburărilor de mișcare, Prof. Dr. Amos D Korczyn de la Universitatea din Tel-Aviv, dar și Prof. Dr.Peter Jenner din Marea Britanie - specialist în aspectele preclinice ale bolilor neurodegenerative.

Participanților le sunt prezentate materiale video cu privire la cazuri propuse spre analiză, pentru a explica modul de evaluare a unui pacient. Prezentarea unor cazuri clinice oferă posibilitatea discuțiilor interactive cu participanții, în ceea ce privește opțiunea optimă de tratament pentru fiecare pacient.

De asemenea, sunt evidențiate și opțiunile farmacologice pentru gestionarea simptomelor motorii ale bolii.

Potrivit specialiștilor, medicul trebuie să fie conștient de cele mai frecvente indicații cu privire la clasele de medicamente, să ia în calcul efectele secundare și să țină seama de comorbiditățile pacienților, de exemplu tulburările gastro-intestinale.

Boala Parkinson reprezintă, spun specialiștii la unison, o provocare clinică în fiecare zi.

Detalii și interviuri de la conferința internațională pe teme de neurologie organizată în Poiana Brașov, în acest weekend, aflați din jurnalele Brașov TV de luni, 10.06.2019, dar și de pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/BrasovTV/


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: