29
Vin, Mar

Eveniment

Polițiștii și procurorii brașoveni fac cercetări într-un dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu.

 

Principale suspecte sunt o femeie de 41 de ani și o minoră de 17 ani. Aceasta din urmă a fost propusă pentru arestare, solicitarea a fost respinsă, dar procurorii au contestat hotărârea la Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov. Cealaltă inculpată a reușit să fugă, este de negăsit, iar anchetatorii au făcut propunere de arestare în lipsă.

Cele două sunt acuzate că l-au înșelat pe un bătrân, de 92 de ani, din Brașov. Au sunat la ușa victimei, aceasta le-a deschis și i-au spus că vor să dea de pomană pentru o rudă decedată. Bătrânul le-a primit în casă, una dintre inculpate i-a arătat o bancnotă de 500 de lei din care i-a spus că îi dă, pomană, 200 de lei. Apoi, inculpata i-a cerut victimei să-i dea 300 de lei rest. Bătrânul s-a îndreptat spre dulapul în care păstra banii, spun surse judiciare, pentru a-i da inculpatei cei 300 de lei rest, moment în care victimei i s-a cerut și o lumânare, de către făptașă. Bătrânul s-a îndreptat spre o altă încăpere, pentru a aduce o lumânare, momente în inculpatele au furat 3000 de lei și au fugit. Minora a fost prinsă, dar femeia de 41 de ani, pusă sub acuzare, este, în continuare, căutată de anchetatori.

Inculpatele beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.

Polițiștii le cer brașovenilor să fie atenți pe cine primesc în locuințe, iar dacă persoane necunoscute le adresează solicitări care le trezesc suspiciuni, cei aflați în astfel de situații sunt rugați să le ceară sprijin polițiștilor în cel mai scurt timp.  


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: