16
Mar, Apr

sursa foto: adevarul.ro

Eveniment

Alte 88 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în 8 judeţe şi în Bucureşti.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 24 mai este 16.888, din care 64 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, scrie news.ro.

Astfel, în perioada 20-24 mai au fost raportate încă 88 de cazuri nou-confirmate în 8 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe dintre acestea - 54 - au fost raportate în Sălaj, 11 în Cluj, 8 în Mehedinţi, câte patru în Bihor, Galaţi şi Prahova şi câte un caz în Braşov, Bucureşti şi Harghita.

Rujeola este o boală eruptivă contagioasă care afectează mai ales copiii, fiind provocată de un virus din genul Paramixovirusurilor.

Virusul rujeolei trăieşte exclusiv în organismul omului si se transmite în mod direct în cursul tusei sau strănutului unui subiect bolnav de rujeolă ( intra în orga­nism pe căile respiratorii sau prin ochi  -conjunctivă). Boală este contagioasă în timpul perioadei de incubaţie (aproximativ 10 zile) cat si în timpul perioadei de manifestare (durată de 4 zile). Rujeolă nu survine decât în mod excepţional a doua oară, infecţia cu virus conferind o imunitate durabilă şi permanentă faţă de această boală, potrivit csid.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: