23
Mar, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis, în urmă cu scurt timp, să respingă apelul procurorilor împotriva deciziei instanței de fond prin care președintele Senatului fusese achitat.

Astfel, Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat atât la fond, cât și în apel în dosarul în care fusese trimis în judecată sub acuzația de mărturie mincinoasă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, luni, sentinţa definitivă în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă.

Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, dosar în care sunt judecaţi, la Curtea de Apel Brașov, prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

DNA a declarat apel în dosarul în care Tăriceanu a fost achitat în primă instanţă, cauza fiind înregistrată la Înalta Curte de Casație și Justiție în noiembrie 2018.

La termenul din 25 februarie, instanţa a admis o probă cu înscrisuri solicitată de DNA. Instanţa a stabilit atunci un nou termen pentru 25 martie, la care să se prezinte şi Tăriceanu, la acea dată fiind amânată pronunţarea pentru 8 aprilie. Atunci, pronunţarea a fost amânată din nou, pentru 22 aprilie.

Dosarul a fost trimis instanţei în 6 iulie 2016, de către procurorii DNA Braşov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: