26
Mie, Feb

Eveniment

Consultațiile medicale gratuite în unitățile școlare din județul Brașov, acțiune organizată la inițiativa președintelui Comisiei pentru sănătate din Consiliul Județean Brașov, Andi Kadas, continuă.

 

Astăzi, medicii de la Spitalul de Copii Brașov, împreună cu membrul în Comisia de Sănătate din Consiliul Județean, Mihaela Șoneriu, au fost prezenți la școala din Lisa. Zeci de copii au beneficiat de consultații gratuite.

Copiii sunt examinați medical, cu acordul scris al părinților, în vederea depistării unor eventuale boli. În cazul stabilirii unor diagnostice, familiile elevilor vizați urmează să fi înștiințate, în scris, și direcționate către medicii specialiști din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov, pentru stabilirea tratamentelor necesare.

În baza unui protocol de colaborare încheiat între U.A.T. Județul Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Inspectoratul Școlar Județean, echipe de medici specialiști prestează servicii medicale în mod gratuit, fără afectarea procesului instructiv-educativ din unitățile școlare ale județului Brașov.