28
Joi, Mar

Eveniment

Miercuri, cerul va avea înnorări și temporar va ploua în nordul, centrul și estul țării și local în rest.

În primele ore ale intervalului, trecător și izolat în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei vor mai fi precipitații mixte, iar la munte, îndeosebi în Carpații Orientali, va continua să ningă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, mai scăzute față de normele perioadei, se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 8 grade.

Joi, în regiunile sudice, estice și parțial în cele centrale, cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua, mai ales în cursul zilei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile doar izolat. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în est și în sud-est. Temperaturile maxime, în general mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, se vor încadra între 9 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

Vineri, cerul va avea înnorări temporare în majoritatea regiunilor, mai accentuate în cele sudice, estice și parțial în cele centrale, unde pe arii restrânse va ploua și cu totul izolat în restul teritoriului. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe crestele montane, în special în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

Sâmbătă, cerul va avea înnorări temporare, mai persistente în sudul și estul țării, unde izolat în prima parte a zilei va ploua slab, iar în zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări, ziua în regiunile estice și sud-estice, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 8 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe arii restrânse se va forma brumă.

De dumunică, valorile termice vor fi în creștere treptată și se vor situa în jurul mediilor multianuale în majoritatea regiunilor. Pe arii restrânse va mai ploua, în special în zonele de munte, notează rtv.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: