20
Sâm, Apr

sursa foto: news.ro

Eveniment

Primarul Brașovului, George Scripcaru, va afla pe 24 aprilie prima sentință în dosarul penal în care este pus sub acuzare și judecat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit.

Alături de George Scripcaru, în dosar este trimis în judecată și fostul director al R.A.T. Brașov, Cristian Radu, pus sub acuzare și trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, în noiembrie 2016, informează un comunicat al DNA, remis presei.

Procurorii spun că, în perioada 2007 – 2015, edilul George Scripcaru și-a exercitat influența supra directorului Regiei Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov și l-a determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să cumpere succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția primăriei.

Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea sau utilizarea acestora, mai arată procurorii DNA.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.

Detalii cu privire la acuzații găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: