20
Sâm, Apr

Eveniment

Primăria a demarat prima etapă din acest an a campaniei de deparazitare a domeniului public din municipiul Brașov.

Campania a început mai devreme decât era programat, în urma solicitărilor primite din partea cetățenilor și datorită faptului că și vremea permite desfășurarea acestei activități.

,,Se va acționa în parcuri, zone de agrement (la Iepure, Pietrele lui Solomon, zona lacului Noua, Zoo Brașov etc), zone de plimbare (aleile de sub Tâmpa, Dealul Melcilor, Cetățuie, Dealul Warthe, zona Jepilor, zona Molidului, Căciula) etc.

Produsul folosit este Solfac EW 50, având ca substanță activă Cyfluthrin. În concentrația utilizată pentru aceste tratamente, substanța nu este periculoasă pentru oameni, animale, păsări sau albine.

Tot în această perioadă se desfășoară și tratamentul fito-sanitar al arborilor și trandafirilor de pe domeniul public (parcuri și aliniamente stradale), care se efectuează înainte de înflorire, pentru combaterea bolilor și dăunătorilor. Tratamentul se efectuează cu un fungicid pe bază de cupru, care combate în special mana, pătarea, arsura frunzelor, bacteriozele.

Din 11 aprilie va începe și deratizarea domeniului public, după ce în perioada februarie-martie a avut loc deratizarea, dezinsecția și dezinfecția în unitățile de învățământ.

Pentru solicitări și reclamații, puteți suna la Primăria Brașov, dispecerat : Telefon: 0268/405000, 0268/416550, sau puteți trimite mesaj scris la adresa de E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.’’, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: