16
Mar, Apr

Eveniment

În orașul Ghimbav s-a făcut un nou pas către modernizare prin amplasarea unei ecoinsule informatizată și automatizată, cu cinci compartimente de încărcare.

Este vorba despre o ecostructră cu un aspect estetic plăcut, cu ajutorul căreia se poate face colectarea separată a deșeurilor și se află în zona Căminului de locuințe sociale.

Fiecare cetățean va primi de la reprezentanții primăriei un card personal și toate tipurile de saci care formează setul complet pentru colectarea deșeurilor. Sacul are un cod de bare. Acesta se apropie de cititorul optic al ecoinsulei și se va deschide automat gura de încărcare, iar sacul cu deșeuri poate fi depozitat. Autoritățile locale au  în plan să amplaseze la Ghimbav și o ecoinsulă pentru copii.

 Ecoinsula are și un sistem de supraveghere video pentru a controla și recunoaște eventualele acte de vandalism. Autoritățile susțin că această ecoinsulă oferă libertatea cetățeanului pentru a colecta propriile sale deșeuri la orice oră, pe tot parcursul anului, inclusiv de sărbători.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: