25
Joi, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Sistemul Ro-Alert a fost folosit, în această dimineață, pentru avertizarea localnicilor din Sfântu Gheorghe cum că un urs a fost văzut în zona ștrandului municipal.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al județului Covasna, miercuri dimineață ISU a transmis un mesaj de avertizare folosind sistemul Ro-Alert cu privire la prezența unui urs în orașul Sfântu Gheorghe.

„Atenție! Urs observat în zona Lunca Oltului! Evitați zona! Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Mihai Viteazul " al județului Covasna”, este mesajul transmis.

„Jandarmeria Covasna a direcționat imediat echipa de intervenție pentru preveni contactul animalului sălbatic cu oamenii și au fost anunțate Garda de mediu si A.J.V.P.S., pentru a tranchiliza și reda animalul mediului natural. La vederea autospecialei, ursul s-a retras în habitatul natural. Jandarmii monitorizează în continuare zona, fiind pregătiți să intervină în cazul în care ursul își va face din nou apariția”, au anunțat jandarmii, potrivit mediafax.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: