25
Joi, Apr

sursa foto: psnews.ro

Eveniment

Antifrauda începe, astăzi, controale de amploare la firmele din România, în special comercianţi, pentru a verifica dacă au pus în funcţiune noile case de marcat, cu jurnal electronic.

Amenzile sunt foarte mari şi sunt urmate de confiscarea banilor din firmă şi de închiderea societății în cauză.

Contribuabilii mijlocii şi mari aveau termen să îşi ia case de marcat noi până la 1 septembrie 2018, iar cei mici până la 1 noiembrie 2018.

Dacă firma este dotată cu aparat de marcat cu jurnal electronic, dar acesta nu este fiscalizat și instalat, se aplică un avertisment și se stabilește un termen de instalare foarte scurt, au explicat oficiali ai ANAF pentru economica.net.

Dacă agentul economic nu are aparat de marcat cu jurnal electronic, dar există pe piață aparate corespunzătoare activității acestuia, se aplică tot avertisment și se stabilește un termen de dotare și fiscalizare, foarte scurt.

Dacă nu este dotat, dar există pe piață aparate și a făcut comandă la distribuitorul autorizat, se aplică din nou avertismentul și se stabilește un termen de dotare și fiscalizare scurt.

Dacă nu este dotat cu aparat de marcat cu jurnal electronic și nu există pe piață aparate de marcat cu jurnal electronic dedicate activității sale, se aplică avertismentul și se stabilește în planul de remediere un termen mai lung, de exemplu, de 90 zile.

În termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data expirării termenului de remediere dat de control, Antifrauda reia controlul. Dacă operatorul nu a remediat deficiența, se va aplica amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, precum şi confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal.

Detalii găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: