29
Vin, Mar

Eveniment

Consiliul Județean Brașov și cele 35 de primării liberale din județ se alătură inițiativei civice a antreprenorului și avocatului Ștefan Mandachi de a protesta - pe 15 martie, de la orele 15:00, timp de 15 minute - față de situația jalnică a infrastructurii rutiere din România, în special a lipsei autostrăzilor.

,,Județul Brașov, centru al țării și pol al turismului românesc, resimte acut lipsa unei infrastructuri corespunzătoare de transport, demne de secolul al XXI-lea, care să-l lege atât de sudul și estul țării, cât și de vestul Europei. Nu cerem ceva extraordinar în schimbul taxelor și impozitelor pe care le plătesc cetățenii județului și care fac din Brașov unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat. Cerem ceva normal pentru o țară europeană. Și mai presus de toate, cerem respect!

Brașovul a fost lăsat timp de 30 de ani fără autostrăzi, iar acest lucru a încetinit dezvoltarea județului. Tronsonul din autostrada A3 („Transilvania”) care trebuia să treacă pe ruta Brașov – Făgăraș - Sighișoara a fost scos din planuri, iar pentru autostrada Comarnic-Brașov s-a renunțat la parteneriatul cu Banca Mondiala și s-a ales o soluție nerealistă de parteneriat public-privat (neexistând niciun astfel de proiect pe autostrăzi implementat anterior în România, iar posibilitatea de a construi o autostradă prin acest tip de parteneriat fiind demontată de specialiști).

Suntem membri ai unui partid politic, dar înainte de asta suntem români, transilvăneni, brașoveni. Ne alăturăm acestui protest în primul rând în calitate de cetățeni activi, implicați în viața comunităților din care facem parte, dar și în calitate de reprezentanți ai celor care ne-au mandatat, prin vot direct, să-i reprezentăm. Iar în aceste calități nu putem rămâne indiferenți la derapajele, demagogia, promisiunile mincinoase ale actualei puteri, cheltuirea iresponsabilă a banului public, promovarea nonvalorilor, subfinanțarea administrațiilor locale și ignorarea cu aroganță a necesităților acestei țări. Guvernanții au creat o prăpastie între ei și cetățeni, construindu-și o lume paralelă cu aceea trăită de imensa majoritate a românilor. Credem că este de datoria noastră, în primul rând, să-i scoatem din ficțiune și să-i aducem la realitate!, se precizează într-un comunicat de presă al președintelui Consiliului Județean Brașov și al Filialei PNL Brașov, Adrian Ioan-Veștea.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: