20
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Pe numele unui șofer de 40 de ani, din Brașov, polițiștii au deschis dosar penal într-o situație aparte. Aflat la volanul mașinii personale, bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

,,La data de 21 februarie 2019, în jurul orelor 10,30 la Biroul Tamponări din cadrul Poliției municipiului Brașov s-a prezentat un bărbat în vârstă de 40 ani din municipiul Brașov care a declarat faptul că în data de 20.02.2019 a provocat un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat,  rezultatul a fost de 0.97 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform art. 78 alin. 1 și alin. 2 din O.U.G. 195/2002R, conducătorului de autovehicul, implicat într-un accident de circulaţie, îi este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice, în caz contrar se consideră că rezultatele testului sau ale analizelor probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului auto în momentul producerii accidentului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor” se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: