24
Mie, Apr

sursa foto: mesopinions.com

Eveniment

Autoturismul generează consum de carburant mult peste specificațiile mașinii?

În cazul în care nu se identifică o problemă la nivelul motorului, răspunsul poate fi regăsit în câteva practici elementare care i-ar putea ajuta pe șoferi să rărească vizitele la benzinărie.

Este recomandat ca șoferul să folosească treptele de viteză într-un mod corespunzător. Un mod agresiv de a conduce poate genera costuri semnificative: accelerări bruște, demarări în  viteză inferioară sau schimbarea vitezelor la turații prea mare.

Anvelopele, dacă nu au presiunea potrivită, duc la o frecare suplimentară cu asfaltul și la un consum mult mai mare de carburant. Se recomandă  verificarea periodică a presiunii, astfel încât șoferul să circule cu anvelope în parametrii recomandați de producător.

Drumurile aglomerate, unde se frânează și se accelerează în mod repetat fragmentează ritmul îți vor crește consumul, deoarece, cu fiecare încetinire, se va pierde energia cinetică acumulată anterior frânei.

Șoferul, pe drum lung, poate folosi cu încredere opțiunea „pilot automat”, deoarece așa se menține viteza constantă și astfel de va determina o scădere a consumului de carburant.

Un alt item de care trebuie să se țină cont, este că o încărcare suplimentară a portbagajului de 50 de kilograme poate crește consumul de carburant cu până la 1,5 litri la suta de kilometri în anumite condiții.  Este de recomandat ca șoferul să lase acasă toate lucrurile de care nu are nevoie, inclusiv barele de pe mașină, care contribuie serios la creșterea consumului, din cauza pierderii caracterul aerodinamic al autovehiculului.

Respectând  cel puțin aceste sfaturi, consumul mașinii se va apropia de cel specificat în cartea tehnică.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: