19
Vin, Apr

sursa foto: libertatea.ro

Eveniment

Interpreta Ester-Alexandra Crețu a fost aleasă  să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest, de la Tel Aviv. Tânăra a obținut 65 de puncte.

Cunoscută profesional sub numele de Ester Peony, tânăra artistă s-a făcut remarcată la Eurovision România 2019  prin piesa ''On a sunday'', compusă de către ea împreună cu Alexandru Șerbu, pe versurile Ioanei Victoria Badea.

Povestea artistică a  lui Ester Peony are un drum aparte care a condus-o către un real succes. Pasionată de muzică încă de la o vârstă fragedă, artista a avut o ascensiune vizibilă. A înregistrat cover-uri proprii și a colaborat cu artiști consacrați ai muzicii românești, precum cunoscutul artist Vescan alături de care a compus piesa ''Sub aripa ta''.

Ester Peony lucrează în prezent la primul ei album, care va fi lansat anul acesta.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2019 va fi votată duminică, în urma show-ului Selecţiei Naţionale de la Sala Polivalentă din Capitală, spectacol ce va cuprinde şi un recital al artistei israeliene Netta Barzilai - câştigătoarea competiţiei internaţionale de anul trecut. Ordinea intrării în concurs, decisă prin tragere la sorţi, este următoarea: 1. Linda Teodosiu, cu "Renegades", 2. Olivier Kaye, cu "Right now", 3. Laura Bretan, cu "Dear Father", 4. Teodora Dinu, cu "Skyscraper", 5. Claudiu Mirea, cu "We Are The Ones", 6. Aldo Blaga, cu "Your Journey", 7. Ester Peony, cu "On a Sunday", 8. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, cu "Daina, 9. Bella Santiago, cu "Army Of Love", 10. Trooper, cu "Destin", 11.Dya & Lucian Colareza, cu "Without You (Sin Ti)" şi 12. Mirela Vaida, cu "Underground".

Reprezentantul României la Eurovision va fi ales de un juriu format din Tali Eshkoli - Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest - laureată a ediţiei din 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adams - jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul Eurovision Song Contest, Şerban Cazan - Head of Production HaHaHa Production şi artistul moldovean Alex Calancea.

Publicul este al şaptelea jurat al finalei naţionale. În ultimul act al Selecţiei Naţionale, punctajele obţinute prin televot vor avea ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului. Telespectatorii îşi va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0,5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon - 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelaşi tarif (0,5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone. De pe un număr de telefon se poate vota o singură dată pentru fiecare piesă în parte, potrivit rtv.net.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul "Start vot!" şi se vor închide la semnalul "Stop vot!".

Show-ul va fi transmis în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, de la ora 20,30.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: