28
Joi, Mar

sursa foto: stirilekanald.ro

Eveniment

Plenul comun al Parlamentului a aprobat amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019 care prevede majorarea alocaţiilor copiilor de la 1 martie 2019.

Astfel, din prima zi a lunii viitoare, copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primesc în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primesc acum. Amendamentul a fost revotat, joi, în plenul Parlamentului, după ce a fost schimbată sursa de finanţare.

Reacția președintelui PSD, Liviu Dragnea, incredibilă!

Liviu Dragnea s-a enervat pe tema creşterii alocaţiilor: "Amendament demagogic, care nu poate fi pus în practică".

În Parlament, au fost 123 de voturi ,,pentru" și 119 ,,împotrivă" la amendamentul inițiat de liberalul Robert Sighiartău.

,,Amendamentul PNL susținut de familiile din România, de peste 4,5 milioane de copii, a trecut! Le mulțumesc tuturor celor care au votat ,,pentru". Este victoria societății românești care a pus presiune pe parlamentarii guvernării care nu au ascultat, unii dintre ei, de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL si victoria românilor", a declarat Sighiartău.

Deși au existat si parlamentari ai Puterii care au aprobat amendamentul (18 voturi UDMR, 3 PSD, 3 ALDE, un vot de la minoritati), vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, a cerut reluarea votului invocând motive tehnice. A fost luată o pauză de consultări, dar votul pe acest amendament nu s-a reluat.
Potrivit PNL, impactul bugetar va fi de 2,13 miliarde de lei, iar ca sursa de finantare liberalii indica excedentul asigurărilor sociale.

După ce bugetul intră în vigoare, Guvernul trebuie să dea o ordonanță de urgență pentru a modifica legea alocațiilor de stat pentru a se putea într-adevar mări alocațiile", a explicat Dragnea.

În replică, deputatul liberal Robert Sighiartău i-a spus lui Liviu Dragnea că ar fi putut tăia din pensiile speciale pentru a majora alocațiile copiilor.
,,Tăiați din pensiile speciale și puteți da copiilor alocații. Pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela PSD aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de secretari de stat aveți bani, pentru amante, nepotisme. Distrugeți țara. Dați-vă demisia!", a spus liberalul Robert Sighiartău, citat de dcnews.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: