24
Mie, Apr

Eveniment

     Seminarul teologic din Brașov a fost în sărbătoare timp de trei zile. Elevii liceului Dumitru Stăniloaie au participat la câteva evenimente organizate de conducerea instituției de învățământ cu ocazia Sfântului Dumitru.

     Sărbătoarea liceului a început cu o slujbă religioasă, cu o zi înainte de SF. Dumitru. Elevii au participat la o masă, în familie, așa cum le place cadrelor didactice să spună. Au participat toți cei implicați în acest proiect, inclusiv părinții elevilor. ,, S-au ținut referate de către copii, au fost în număr de cinci. Apoi au fost și câteva momente lirice dedicate părintelui, cântări de natura spirituală și chiar și în cinstea sfinților și a fost de asemenea proiectat un film, cu toți elevii și dascălii, dedicat părintelui. Un fel de colaj dacă vreți. A fost un moment de surpriză, deoarece am aflat că această școală s-a născut imediat după revoluție și prin gândul părintelui Dumitru Stăniloaie, acest mare teolog al bisericii nosatre. ,,  a declarat preotul Marcel Pop, prof. Coordonator Seminarul Teologic.

     Pe holurile Seminarului Teologic pot fi admirate și acum creațiile  elevilor, referitoare la părintele Stăniloaie. De la fotografii vechi și chiar portrete ale preotului până la o hartă cu traseul pe tot parcursul în viață Dumitru Stăniloaie.
 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: