sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după un meci de trei seturi contra Sofiei Kenin, scor 6-3, 6-7, 6-4.

Liderul mondial a condus cu 1-0 la seturi şi cu 3-0 în actul secund, dar s-a văzut nevoită să joace decisiv, unde a revenit splendid de la 2-4 pentru a doua victorie la Melbourne.

„Nu am nicio idee cum am câștigat acest meci. Îmi este foarte greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. A fost un meci extrem de greu. Sofia este o jucătoare uimitoare. A fost extrem de greu să alerg după fiecare minge și să fiu acolo la fiecare punct. În setul secund m-am accidentat puțin, dar am luptat pentru că mi-am dorit să câștig și să vin să joc din nou în fața acestor fani minunați. Le mulțumesc tuturor românilor din tribune și celor care m-au urmărit acasă, dar și australienilor pentru că știu că mereu mă susțin. Îmi place să joc aici la Melbourne și să sperăm că în turul următor o să fac un meci mai bun”, a declarat Halep, la finalul meciului.

,,Simona a avut ceva în plus : inima. A câștigat acest meci cu inima. A avut o adversară extrem de tăioasă. E a doua oră când o văd pe Sofia Kenin jucând și m-a impresionat. O jucătoare agresivă, curajoasă, cu o tehnică foarte bună și care,  foarte flămândă de victorie, a exercitat o presiune psihică formidabilă asupra Simonei (..) Simona a fost de un calm pe care îl așteptam. Vă spuneam, după meciul anterior, că această victorie o poate duce foarte sus că e relaxată, nu îi e frică de înfrangere, de aceea a câștigat astăzi. În momentele foarte dificile (..) Simona a rezistat, s-a regrupat, a reluat în setul doi. Kenin a jucat extraordinar având mai multă inițiativă, riscând mai mult decât Simona. A avut și ceva noroc și a ajuns la 4-2. Aici m-am îndoit, am văzut-o pe Simona obosită, mai mult psihic. După care a aplicat ce i-a transmis Florin Segărceanu cu un gest, i-a făcut un gest cu mână, de val, de săritură în apă, cu palma, ceea ce înseamnă "curbează-i loviturile, umflă-i mingile", ceea ce a și făcut și Kenin a început să greșească, a declarat Cristian-Tudor Popescu la Digi24.

În turul al treilea, Simona o va întâlni, sâmbătă, pe Venus Wiliams.

Căutare