28
Joi, Mar

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Părinții cer guvernanților să majoreze finanțarea de bază a educației, cu cel puțin 27%.

,,Nevoile de bază nu sunt încă acoperite nicăieri în țară: de la hârtie igienică și săpun, până la laboratoare”, atrage atenția Federația Asociațiilor de Părinți din preuniversitar. Declarațiile ministrului Ecaterina Andronescu privind renunțarea la fondul clasei și finanțarea Școală după școală “rămân un vis fără niciun suport în realitatea școlii românești”, dacă rămân aceleași condiții de subfinanțare.

Părinții cer și “justa punere în aplicare a noului Cod Etic al cadrelor didactice atunci când vine vorba despre ‘micile atenții’”, precum și “punerea la dispoziția părinților a unui număr de telefon unde să poată fi semnalate practicile care nu au nicio legătură cu etica și morala educației”.

“Din informațiile actuale, Guvernul pregătește o majorare doar cu 4,25% pentru bunuri și servicii și cu 22% pentru salarii, fapt ce va adânci și mai mult discrepanțele dintre învățământul urban și rural”, atrag atenția reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP), potrivit EDUPEDU.RO.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: