16
Dum, Iun

Eveniment

,,În data de 14.12.2018, în jurul orei 01.55, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov și Poliţia Municipiului Săcele, aflați în activitatea de patrulare, împreună cu un cadru al I.J.J. Brașov, au fost sesizați în mod direct de către o persoană cu privire la faptul că un geam al Casei Fundației Ceangăilor a fost spart.

Membrii echipajelor de patrulare au intensificat activitatea de patrulare în zonă, context în care au observat o persoană ascunsă în spatele clădirii aparținând unei societăți comerciale din zonă, moment în care acesta a fugit, refuzând să se supună solicitării de a se opri. Suspectul a încercat să îl lovească pe un polițist cu un topor pe care îl avea asupra să, context în care acesta s-a ferit, executând două focuri în plan vertical. După o urmărire de aproximativ 2 km, suspectul a fost interceptat. În urmă somaţiilor efectuate, acesta a aruncat toporul din mâna, fiind imobilizat și condus la sediul Poliţiei Municipiului Săcele.

În urmă verificărilor ulterioare s-a stabilit că, dintr-o magazie aflată în curtea fundației au fost sustraşi mai mulți paleți cu lemne. De asemenea, a rezultat că, în aceeași noapte, persoane necunoscute au încercat să sustragă bunuri din magazia aparținând altei societăți comerciale din aceeași zonă. Valoarea totală a prejudiciului produs este de aproximativ 7.000 de lei. Cu privire la bărbatul identificat, în vârstă de 35 ani din Săcele, s-a dispus reținerea să pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de tâlhărie calificată, tentativă la furt calificat și ultraj. Astăzi, Judecătoria Brașov a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile’’, a explicat subcomisarul Ionuț Marin, purtător de cuvânt I.P.J. Brașov.

Căutare