23
Mar, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

VICTORIE! Începe să se vadă Parisul!!!

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie dramatică în faţa Spaniei, scor 27-25 (10-12), la Nancy, în Grupa principală II a Campionatului European - EHF EURO 2018 din Franţa. Denisa Dedu a avut o evoluție foarte bună, iar Crina Pintea, Cristina Neagu și Valentina Ardean-Elisei au înscris în momente decisive.

Crina Pintea a fost desemnată MVP-ul partidei, cu 6 goluri din 8 încercări.

Fetele noastre au făcut o primă repriză slabă, dar în partea a doua a jocului au revenit și au obținut o victorie ,,muncită”.

România va juca miercuri, de la ora 19.00, contra Ungariei, joc în care fetele noastre au nevoie de cel puțin un punct pentru calificarea în semifinale. 

FINAL DE PARTIDĂ

România - Spania 27 - 25

România - Spania 25 - 22, gol înscris de Valentina Ardean-Elisei în condițiile în care jucăm în inferioritate. Ambros Martin, din nou time-out.

România - Spania 24 - 22, scor la care Ambros Martin cere time-out.

România - Spania 24 - 21, scor la care antrenorul Spaniei cere, din nou, time-out.

România - Spania 23 - 20, în minutul 52 al jocului, când din tribună se scanda: ,,Pentru noi, luptă pentru noi!"

Româncele se desprind pe tabelă! România - Spania 20 - 17

România - Spania 18 - 17, scor la care antrenorul Spaniei cere time-out.

România conduce Spania, cu o jucătoare eliminată! România - Spania 16 - 15

România - Spania 15 - 15, în minutul 41 al jocului. România egalează, pentru prima dată în acest meci, după o prestație excelentă a brașovencei Denisa Dedu

REPRIZA SECUNDĂ

O primă repriză slabă a româncelor. În minutul 2 Spania conducea cu 2 la 0, în minutul 4 cu 3 la 1, iar în minutul 10 cu scorul de 5 la 1. După primul sfer de oră al jocului, Spania conducea România cu 7 la 2. Apoi, elevele lui Ambros Martin au revenit în joc, iar prima parte a meciului s-a încheiat cu scorul de 12 la 10 în favoarea Spaniei.

România - Spania 10 - 12

România - Spania 6 - 8, scor la care antrenorul Spaniei cere time-out.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Înfrângerea cu Olanda nu afectează hotărâtor șansele de calificare ale României în semifinalele Campionatului European de handbal feminin. Deși pare surprinzător, româncele se pot califica în faza eliminatorie cu o singură victorie în ultimele două partide.

Practic, un succes cu Ungaria le asigură fetelor noastre, matematic, calificarea în semifinale. De ce? Pentru că ar fi avantajate la capitolul meciuri directe atât cu Germania, cât și cu Norvegia, singurele formații care ar mai putea acumula 6 puncte, relatează gsp.ro.

VARIANTE DE CALIFICARE

Victorii cu Spania și Ungaria - Calificare fără emoții. Cel mai probabil de pe locul al doilea. Primul loc mai poate fi accesibil româncelor doar dacă Olanda pierde următoarele două partide;

Victorie cu Spania, înfrângere cu Ungaria - Dacă rămânem la egalitate de puncte doar cu Ungaria, România este eliminată. Dacă în ecuație intră Norvegia și/sau Germania, departajarea s-ar putea face la golaveraj, unde am putea sta mai bine în cazul unei înfrângeri la limită cu Ungaria;

Victorie cu Ungaria, înfrângere cu Spania - România mai poate fi egalată la puncte doar de Germania sau Norvegia, adversare cu care stă mai bine la capitolul meciuri directe. S-ar putea ajunge la egalitate în patru între România, Olanda, Germania și Norvegia, toate cu 6 puncte. Situație în care am româncele ar juca în semifinale!

PROGRAMUL GRUPEI a II-a principală:

11 decembrie: România -Spania, de la ora 19.00, Olanda - Norvegia

12 decembrie: Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda – Germania.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: