28
Joi, Mar

sursa foto: brasovtv.com

Eveniment

Medici specialiști în tratarea bolilor infecțioase din județele situate în Regiunea Centru participă, în acest weekend, la Brașov, la cursuri de specializare.

Acestea sunt organizate în cadrul unui proiect realizat cu fonduri europene, care prevede organizarea de cursuri de pregătire atât pentru medici, cât și pentru asistenți.

„Proiectul se află în faza celei de-a doua etape, în care este vorba, mai exact, despre cursuri pentru medicii specialiști cu privire la prevenția, diagnosticul și tratamentul hepatitelor cronice de tip B și de tip C, o prioritate la nivel național, european și chiar mondial. Colegii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov organizează, practic, aceste cursuri și au atras medici specialiști din toate județele Regiunii Centru”, a explicat, pentru brasovtv.com, Doina Colcear, manager de proiect.

„Proiectul Hepamed aduce o noutate interesantă, pe lângă modulele parcurse de medici în funcție de specialitate, în sensul că include și un modul de psihoterapie integrat care are în vedere cunoașterea unor mecanisme care sunt activate în cazul hepatitelor, dar sugerează și soluții cu privire la intervenția în cazul în care aceste bariere pot interfera, practic, cu evoluția bolnavilor”, a explicat, pentru brasovtv.com, Cerasela Libeg, expert al proiectului.

„Mă bucur că acum, la final de mandat (n.r. manager de spital), am îndeplinit obiectivul de atragere a fondurilor europene. Obiectivul meu a fost acela de a îmbunătăți cunoștințele colegilor, astfel încât medicii și asistenții să colaboreze cât mai bine pentru o cât mai bună îngrijire a pacienților cu hepatite cronice de tip B și de tip C, și cu o profilaxie eficientă la nivelul întregii populații”, a explicat, pentru brasovtv.com, dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Proiectul Hepamed, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, vizează optimizarea prevenției și tratamentului hepatitelor cronice B și C prin creșterea competențelor personalului medical din România.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: