29
Vin, Mar

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

S-a încheiat partida dintre România și Olanda.

România a suferit prima înfrângere la Campionatul European de handbal, după o repriză secundă în care fetele noastre au fost de nerecunoscut. Chiper, de două ori, şi Buceschi au marcat ultimele goluri ale ,,tricolorelor" în această seară. 

Urmează alte două partide, contra Spaniei, marți, și contra Ungariei, jocuri pe care româncele sunt obligate să le câștige pentru a accede în următoarea fază a competiției. 

La acest moment, în Grupa Principală II, Olanda ocupă prima poziție, cu 6 puncte, iar România se află pe cea de-a doua treaptă, cu 4 puncte.

FINAL DE PARTIDĂ

România - Olanda 24 - 29

România - Olanda 20 - 26, după o eroare de arbitraj. Neagu a fost ținută, dar arbitrele din Franța nu au dictat eliminare și, implicit, 7 metri, potrivit DIGISPORT.

România - Olanda 11 - 15, scor la care Ambros Martin cere TIME-OUT.

REPRIZA A DOUA

România este condusă de Olanda, după primele 30 de minute ale jocului, scor 10 - 11.

România - Olanda 8 - 8. În minutul 22, după ce româncele au egalat, antrenoarea olandezelor a cerut TIME-OUT.

România - Olanda 7 - 7. Româncele au ratat atacul. 

România - Olanda 7 - 6. Româncele preiau conducerea, în minutul 17, pentru prima dată în meci.

România - Olanda 6 - 6. Golul egalării, marcat de Cristina Neagu.

România - Olanda 5 - 6, scor la care Ambros Martin solicită TIME OUT.

ȘTIRE INIȚIALĂ

România întâlnește Olanda astăzi, la Nancy, în duelul singurelor echipe neînvinse la turneul final.

Cifrele înregistrate de România şi Olanda în primele trei meciuri disputate în competiție anunţă o confruntare echilibrată. Totuşi, ,,tricolorele” au un uşor avantaj, dacă luăm în calcul nivelul de joc al portarilor. Fetele lui Ambros Martin domină clar la acest capitol, unde sunt pe primul loc în competiţie. Iulia Dumanska şi Denisa Dedu au apărat 36% dintre şuturile trimise de adversare (42 din 117). Poarta Olandei are un procentaj de doar 29% (31 din 106).

Jocul pe extreme, aruncările de la 7 metri, golurile marcate pe pătrundere, numărul total al punctelor înscrise şi eliminările sunt celelalte aspecte ale jocului la care ,,tricolorele" stau mai bine.

Echipa Olandei are propriile argumente, în meciul cu România. Adversarele noastre se bazează pe jocul pivotului și pe forţa aruncărilor de la 9 metri, dar sunt excelente și pe contraatac.

România a devenit a treia favorită la câştigarea titlului european după evoluţiile excelente din prima fază a grupelor.

Casele de pariuri le oferă ,,tricolorelor” cota 5.00 la trofeu. Doar Rusia (3.30) şi Franţa (4.00) sunt mai bine cotate decât naţionala lui Ambros Martin după disputarea partidelor din prima fază a competiţiei.

Meciul dintre singurele echipe care pornesc cu câte patru puncte în grupele principale, Olanda şi România, este programat duminică, de la ora 19:00.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: