16
Mar, Apr

Eveniment

Inginerii în aviație de mâine sunt pregătiți în școlile din Brașov. De anul acesta, elevii de la Colegiul Tehnic Transilvania vor învăța să construiască elicoptere.

Totul datorită colaborării dintre instituție și o firmă privată specializată în aeronautică. Actualii cursanți vor avea un loc de muncă asigurat la finalul studiilor. 

Pe baza acestui parteneriat, de la începutul săptămânii, în atelierele Colegiului Tehnic a fost adus un elicopter, pe care se pot face demostrații practice, dar și multe alte piese folosite în tehnica de aviație. 

"Vrem să revigorăm acest tip de învățământ. Ne-am dat seama că acești copii, pentru activitatea practică au nevoie de material real. Nu mai putem în zilele noastre să facem educație tehnică cu principiile din anii '50-'70", a declarat Mihail Necula, director de operații al unei companii private. 

În proiectul de formare al viitorilor experți în aviație se implică autoritățile locale, dar și Ambasada Franței la București. Primăria Brașov a reabilitat clădirea în care vor funcționa noile ateliere ale Colegiului Tehnic Transilvania. Valoarea investiției este de 194.000 de lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: