25
Joi, Apr

Foto: DAS Brașov

Eveniment

,,În data de 16.11.2018 la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov din str. Panselelor, nr. 23 a avut loc o întâlnire a furnizorilor de servicii sociale din municipiul Brașov.

Subiectele dezbătute au vizat Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din municipiul Brașov pentru perioada 2019-2024 și Planul de acțiune privind serviciile sociale existente la nivelul municipiului Brașov, pentru anul 2019.

Participanții, furnizorii privați de servicii sociale acreditați și licențiați din municipiul Brașov, reprezentanți ai DGASPC Brașov, precum reprezentanți ai serviciilor sociale din cadrul DAS Brașov au dezbătut scopul strategiei, au făcut propuneri pentru îmbunătățirea modului de lucru astfel încât rezultatul să reprezinte un instrument de referință în domeniu la care să se poată raporta toți factorii implicați, și în unanimitate, au salutat importanța demersului.

Cât privește cel de-al doilea subiect, accentul a fost pus pe contractarea de servicii sociale, parte integrantă a Planul anual de acțiune potrivit modelului cadru aprobat prin Ordinul nr. 1086/2018.

S-au pus în discuție subiecte privind identificarea mecanismelor de finanțare a furnizorilor de servicii sociale, respectiv contractare serviciilor sociale, accesarea subvențiilor de la bugetul local, precum și finanțări obținute de la consiliul județean, parteneriatul public-privat în sfera serviciilor sociale.

Contractarea serviciilor sociale este o soluție pentru a răspunde eficient la nevoia de servicii sociale a grupurilor vulnerabile din municipiul nostru, iar întâlnirea și-a propus să contribuie la o mai bună cunoaștere a mecanismului contractării serviciilor sociale în plan local,  identificarea problemelor cu care se confruntă atât autoritățile locale, cât și ONG-urile în ceea ce privește contractarea serviciilor sociale, precum și să identifice soluții necesare utilizării acestui mecanism/proceduri de finanțare a serviciilor sociale.

Așteptăm puncte de vedere pertinente de la orice persoană interesată’’, se arată într-un comunicat al Direcției de Asistență Socială din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: