19
Mar, Mar

Eveniment

,,Consiliul Județean Brașov este prezent zilele acestea la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă 2018, pentru a promova destinația turistică județul Brașov prin intermediul aplicației Brașov Tourism App.

Consiliul Județean Brașov a lansat cu sprijinul Eventya, ghidul turistic virtual - o suită de aplicații mobile și web care se bazează pe o platformă specializată de promovare și informare turistică.

Județul Brașov implementează o strategie digitală de promovare a turismului în regiune. Cele mai frumoase obiceiuri, atracții, evenimente sau experiențe în județul Brașov, unele necunoscute chiar și brașovenilor, sunt disponibile în spațiul online printr-o aplicație mobilă și un website, menite să acopere cele două tipuri de canale, web & mobile, pe care utilizatorii le preferă în ziua de astăzi. 


Aplicația este realizată pentru a răspunde tuturor opțiunilor turistice ale utilizatorilor, fie că vorbim de turismul activ și de activități montane și de iarnă specifice Brașovului, de turism cultural și istorie, natură sălbatică, aventură, unități de cazare, restaurante, modalități de transport, evenimente, producători și artizani locali. Brasov Tourism App este abordarea smart în promovarea județului Brașov, pentru aducerea împreună a instituțiilor publice, a Centrelor de Informare Turistică, a Asociațiilor de Promovare și Dezvoltare, ONG-urilor, business-urilor locale și reprezentanților HORECA, dar și a cetățenilor.
Turistul poate afla în timp real de pe aplicația județului Brașov evenimentele culturale și sportive desfășurate în zonă, poate descoperi propuneri de experiențe turistice, rute de vizitare ale cetăților și bisericilor fortificate, idei și locații unde poate testa bucătăria locală în restaurantele din centrul vechi al orașului, poteci de drumeție care îl conduc spre panorame spectaculoase, parcuri de aventuri etc. Tot în aplicație găsim o secțiune legată de evenimente, unde utilizatorul poate chiar seta memento-uri pentru a primi „push notification” când se apropie acel eveniment. 


Cum destinația Județul Brașov este vizitată de un număr din ce în ce mai mare de turiști, Brasov Tourism App urmărește să valorifice turistic și zonele mai puțin cunoscute din județ, precum și atracțiile de top pentru care este renumită. Este o strategie menită să asigure nu doar distribuția unitară a turiștilor și evitarea aglomerărilor, dar și pentru a atrage vizitatori care vin a doua sau a treia oară în destinație. Tour-operatorii care sunt mereu în căutarea unor noi experiențe pe care să le ofere turiștilor sprijină această abordare. Obiectivul aplicației Brașov Tourism App este de a dispersa turismul și beneficiile economice asociate în mod egal, inspirând turiștii să viziteze zone mai puțin cunoscute ale județului Brașov. 


Disponibil în engleză și română, Ghidul Turistic Digital al Județului Brașov este un proiect complex, al cărui impact se va vedea în timp și va fi dat de calitatea informațiilor ce vor fi create și actualizate de diverși contribuitori ce vin din Centrele de Informare Turistică, ONG-uri și din partea prestatorilor de servicii care se adresează turiștilor cu oferte de cazare și masă, tururi, sport și aventură, și multe altele. Inițiatorii acestui proiect au considerat că este o strategie bună de a crea acest sistem de informare, care evident are nevoie de timp pentru a se putea maturiza și câștiga credibilitate la public. 


Ne place să avem turiști și localnici informați, ne place digitalizarea. Brasov Tourism App - ghidul multimedia de informare despre atracțiile turistice de neratat este acum disponibil atât în sistemul Android, cât și iOS, dar și pe platforma website https://brasovtourism.app/. Vă recomandăm să explorați această aplicație înainte și în timpul experienței din destinația Județul Brașov''.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: