19
Vin, Apr

sursa foto: publika.md

Eveniment

Oficialii UNESCO au declarant, în 1995, data de 16 noiembrie - Ziua Internațională a Toleranței, o ocazie de a aminti opiniei publice că intoleranța generează violență.

Nedreptatea, violența, discriminarea și marginalizarea sunt forme ale intoleranței!

La sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov are loc, astăzi, evenimentul cu tema „Mesagerii Toleranței” cu participarea unor elevi de la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov, Colegiul Naţional „Aprily Lajos” Brașov, Liceul Teoretic „Johannes Honterus” Brașov, Liceul Tehnologic „Victor Jinga” Săcele și de la Colegiul „Țara Bârsei” Prejmer.

„Mesagerii Toleranței” vor fi angrenați în activități practice, prin care se va urmări capacitatea de analiză critică în situații de discriminare și corelarea acestora cu situații întâlnite zilnic zilnic. Vor fi prezentate organismele statului care au competenţa în domeniul discriminării, cadrul legal și sancțiunile care pot fi aplicate în astfel de situații.

Elevii vor participa la o dezbatere pe tema discriminarii şi vor organiza un „protest mut”, afişând pancarde cu mesaje  de descurajarea a discriminării şi de promovare a toleranţei.

Acest eveniment marchează debutul Proiectului de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor „Atenție! E viața ta!”, care se va desfășura în perioada noiembrie 2018-iunie 2019, de către Inspectoratul Județean de Poliție Brașov împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov și Organizația „Salvați Copii” România - Biroul Local Brașov.

Scopul proiectului este prevenirea implicării copiilor, adolescenților şi tinerilor în activităţi infracţionale şi reducerea riscului victimal.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: