24
Mie, Apr

faunusplant.ro

Eveniment

Foarte multe persoane se confruntă cu alergii, de care pot scăpa, sau nu.

Alergia este o reacţie anormală a organismului la una sau mai multe substanţe, inofensive în general pentru marea majoritate a oamenilor.

Alergiile respiratorii sunt cele mai cunoscute alergii, numite rinite, rinosinuzite și astm bronşic alergic. Principalele cauze ale pacienţilor cu alergie sunt: strănutul, mâncărime de nas, nas înfundat. De asemenea mai pot exista reacții cum ar fi: mâncărime în cerul gurii şi în ureche, oboseală, durere de cap, lipsa poftei de mâncare, scăderea sau lipsa mirosului, tuse, senzaţie de sufocare.

Cele mai întâlnite alergii sunt provocate de alergenii din casă, din aer sau din alimente.

Este important, ca de la primele simptome apărute să se ceară sfatul medicului pentru a trata din timp reacțiile alergice.

Reacțiile alergice apar numai după ce alergenul intră în contact cu organismul. Cea mai buna metodă de a preveni reacțiile alergice sau de a controla cu succes simptomele alergiei este de a evita contactul cu alergenii.

Dacă există o alergie ușoară sau moderată, problema poate fi ușor controlată cu medicamente anti-histaminice sau decongestionante nazale prescrise de medic.

Pentru anumite tipuri de alergii, medicul poate prescrie o imunoterapie, potrivit csid.ro




 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: