24
Mie, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Completul 1 penal al Înaltei Curți de Casație și Justiție va fi format din Cosma Rodica, Selaru Valentin Horia, Nenita Simona Cristina, Vasile Francisca Maria, Ilie Ioana Alina, ca titlulari, potrivit tragerilor la sorți care au avut loc astăzi.

Acest complet va avea spre judecată dosarul lui Liviu Dragnea.

Alți 5 judecători vor fi supleanți: Rog Tatiana Lucia, Dragomir Florentina, Rus Andrei Claudiu, Mera Luciana
Macavei Sandel Lucian, potrivit stiripesurse.ro.

Rodica Cosma a deținut funcția de președinte al Tribunalului Brașov, iar apoi a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, Rodica Cosma este cea care în 2014 a decis eliberarea lui Radu Mazăre, dar a făcut parte și din completurile de judecată care au dat sentințe în dosarele lui George Becali, pronunțând atât condamnare, cât și achitare în dosare diferite. Rodica Cosma a făcut parte și din completul care a decis condamnarea definitivă a fostului senator PSD, Catalin Voicu, notează stiripesurse.ro.

Horia-Valentin Șelaru a fost procuror-șef la DNA Brașov, este fost consilier al Laurei Codruta Kovesi si fost sef al Secției Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General în perioada în care procuror general era Kovesi. Ulterior, prin concurs, a devenit judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ȘTIRE INIȚIALĂ

La sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au loc, de la ora 10.00, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci jdecători pentru anul 2018.

Asta având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte.

Este vorba de patru completuri de 5 judecători, două în materie penală şi două în materie civilă.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: