18
Joi, Apr

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Eveniment

Elveția va permite liberă circulație pe piața muncii pentru români din 2019.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă comună cu șeful statului elvețian, Alain Berset, că Elveția va renunța, de la sfârșitul lunii mai a anului viitor, la restricțiile impuse românilor pe piața muncii.

„Sper că sunt în asentimentul domnului președinte Berset dacă divulg o parte din discuția noastră tete-a-tete. În mod natural această chestiune mă interesează foarte mult. Am dorit să știu părerea președintelui elvețian și care a fost motivația revenirii la un contingent și cum e real văzută comunitatea de români din Elveția. Concluzia e foarte bună și pozitivă. Elveția, din motive pur tehnice, a trebuit să revină la aceste contingente și în condițiile în care mi s-a confirmat că discuțiile sunt pe o notă pozitivă în România în societatea elvețiană, nu rămâne decât să spun că de la sfârșitul lunii mai 2019 nu va mai exista nicio restricție”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință comună de presă, joi, la Palatul Cotroceni, cu președintele Elveției, Alain Berset.

Guvernul federal din Elveţia a dispus, în 10 mai 2017, activarea unei clauze prevăzute în Acordul cu Uniunea Europeană care prevede introducerea în mod temporar a unor restricţii pe piaţa elvețiană a muncii pentru cetăţenii români şi bulgari.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: