29
Vin, Mar

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Președintele Klaus Iohannis îi cere demisia lui Tudorel Toader din fruntea Ministerului Justiției, după apariția raportului Comisiei de la Veneția pe tema modificărilor aduse legilor Justiției.

Iohannis îl acuză pe Toader că a introdus în modificări și prevederi contrare celor recomandate de Comisie.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că, prin concluziile prezentate public, Comisia de la Veneția constată că modificările aduse legilor justiției și legislației penale bulversează întregul sistem judiciar și generează efecte negative, iar o serie de prevederi nou introduse vor avea consecințe directe asupra unor proceduri și dosare penale în care sunt implicați oameni politici.

Președintele României consideră că este inacceptabil ca întreaga legislație din acest domeniu esențial pentru orice democrație autentică să fie dramatic alterată, doar pentru a-i proteja pe unii lideri politici care au probleme cu justiția, notează antena3.ro.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a postat, vineri, pe Facebook un mesaj prin care transmite că în avizul trimis de Comisia de la Veneția se reține amânarea pensionării magistraților, conform noilor legi ale Justiției, și se recomandă totodata și „abrogarea acestei soluții legislative”.
„Comisia de la Veneția! Avizul CV reține soluționarea temporară a problemei pensionării magistraților, prin amânarea momentului intrării în vigoare a soluției legislative. Se recomandă abrogarea acestei soluții legislative. OUG pentru legile justitiei va fi transmisă, în mod formal, către CV pentru emiterea unui aviz!”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Justiției, Tudorel Toader.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: