16
Dum, Iun

Eveniment

UPDATE Ora 14.00

Reprezentanții Federației Transportatorilor anunță că greva se suspendă după intervenția conducerii Comisiei de Transporturi a Camerei Deputaților. Transporturile de persoane se reiau de la ora 14.00.

UPDATE Ora 12.50

Greva transportatorilor, aflată în desfășurare la această oră, în mai multe județe din țară, îi afectează pe călători.

În Autogara „Codreanu” 2 din Brașov de exemplu, la această oră, sunt blocați zeci de călători, printre care se numără atât copii, cât și bătrâni.

Oamenii spun că nu știau nimic despre grevă, anunțul postat în autogară i-a informat prea târziu, iar acum caută soluții: trenuri sau mașini de ocazie. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Haos, astăzi, în mai multe judeţe din ţară printre care se numără și Brașovul.

O parte dintre transportatori intră în grevă generală după negocierile eşuate cu ministrul Lucian Şova.

Oamenii sunt nemulţumiţi de noile reguli pe care Guvernul le pregăteste pentru cei care vor să transporte călători.

Din acest motiv, sute de autocare, autobuze şi microbuze nu vor circula astăzi iar peste trei milioane de oameni vor fi afectaţi.

Greva a provocat scandal şi între transportatori. Asta pentru că nu toate microbuzele şi autocarele au fost trase pe dreapta. Sunt unele firme care au refuzat să participe la acţiunea de protest şi vor să aştepte până când ministerul Transporturilor spune clar dacă are o soluţie. 

Ministrul Lucian Şova este chemat în Parlament să dea explicaţii despre ordonanţa care a provocat protestul transportatorilor.

Ministrul a fost chemat la Comisia de Transporturi chiar de colegul său de partid, deputatul Marius Sorin Bota, care consideră că Lucian Şova a înţeles greşit directiva europeana privind liberalizarea transportului public şi afirmă că parlamentarii nu sunt de acord cu forma actuală a ordinului privind relicenţierea firmelor de transport persoane care operează pe trasee interjudeţene.

Potrivit lui Marius Sorin Bota, ministrul nu a ţinut cont de discuţiile privind politica tranportului în comun care au avut loc în inteiorul PSD. 

Căutare