27
Sâm, Apr

sursa foto: stiripesurse.ro

Eveniment

Judecarea apelului lui Liviu Dragnea împotriva sentinței de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman a început cu o amânare.

Asta după ce mai mulți inculpați, inclusiv șeful PSD, au spus că nu au avut timp să își angajeze avocați.
Astfel, ședința de judecată va fi reluată pe 5 noiembrie.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe luni judecarea apelului în dosarul D.G.A.S.P.C. Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Apel au declarat atât de procurorii DNA, cât şi inculpaţii. 
Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecători, condus de Iulian Dragomir. 
Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul D.G.A.S.P.C. Teleorman, care viza angajarea fictivă a două femei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. 
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă, semnat cu D.G.A.S.P.C. Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman. 
DNA susţine că, în calitate de preşedinte al C.J. Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea D.G.A.S.P.C. Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. 
Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman. 
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al C.J. Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţii la D.G.A.S.P.C. Teleorman. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: