25
Joi, Apr

sursa foto: D.I.I.C.O.T. Brașov

Eveniment

Patru membri ai unei grupări specializate în traficul cu etnobotanice au fost reținuți la Brașov, după nouă percheziţii organizate în Brașov, Ghimbav și Târgu-Mureș. Au fost ridicați peste 100.000 de euro și 22.000 lei, bani care ar proveni din comerțul de etnobotanice.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurorii DIICOT Brașov au făcut nouă percheziții domiciliare. Sunt vizate șapte persoane cu vârste cuprinse între 18 și 36 ani, despre care existau indicii că sunt implicate în traficul de substanțe psihotrope.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 250 de grame de substanțe cu conținut psihotrop, împărțite în 160 de doze individuale pregătite pentru vânzare, 5 grame de rezină de canabis, aproximativ 110 grame de substanță activă și diferite produse (mătase de porumb, acetonă), folosite la prepararea etnobotanicelor.

De asemenea, polițiștii au ridicat 105.000 de euro și 22.500 de lei despre care există indicii că ar proveni din comercializarea acestor produse, bani asupra cărora s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurator.

Din cercetări au rezultat indicii că un bărbat, de 29 de ani, din Mureș, care la începutul anului și-a stabilit domiciliul în municipiul Brașov, ar fi început activitatea de comercializare a etnobotanicelor.

Acesta ar fi procurat substanțele prin Internet, din Polonia, coletele fiind direcționate către adresa fratelui său, un bărbat de 32 ani, respectiv a soției sale, ambii bănuiți de implicare la rândul lor în activitățile infracționale.

Polițiștii au mai documentat activitatea infracțională a altor patru bărbați, prin intermediul cărora substanțele ar fi fost distribuite.

Din cele 110 grame de substanță activă descoperite în posesia membrilor grupării s-ar fi putut produce aproximativ 5.5 kilograme de substanțe etnobotanice.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: