20
Sâm, Apr

sursa foto: gandul.info

Eveniment

Victime sigure sunt persoanele care au nevoie de bani și speră să-i obțină într-un timp record.

Persoanele din spatele acestei escrocherii se dau drept cetăţeni francezi cu dare de mână care susțin că, având suflet mare, vor să-i ajute pe români. Aşa că, „atacă” la întâmplare, până când localizează victima.

„Sunteți în căutarea unui împrumut pentru a reporni activitățile dumneavoastră, pentru realizarea unui proiect, sau aveți nevoie de bani pentru a cumpăra o casă, o mașină sau pentru uz personal? Eu sunt gata să dau credite, de la 5.000 de euro până la 10.000 de euro, persoanelor serioase. Rata dobânzii este de 2% pe an, iar creditul se aprobă în 48 de ore„, este mesajul transmis de escroci.

Dacă „ţinta” nu reacționează, ţeparii continuă să facă presiuni, explicând că toate persoanele care au împlinit 18 ani pot primi bani cu împrumut, pe termen lung, cu dobândă infimă, potrivit cancan.ro.

Victima trebuie „doar” să garanteze cu „nişte bunuri” – casă, maşină, teren – sau să depună câteva sute de euro într-un cont al escrocilor, până la perfectarea actelor. Încântate că vor da lovitura, victimele depun garanţia şi, după cum este de aşteptat, suma este retrasă, iar naivii rămân… cu buza umflată.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: