19
Vin, Apr

sursa foto: antena3.ro

Eveniment

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că despăgubirile în cazul unor situaţii precum pesta porcină africană se vor acorda numai dacă „porcul se ţine în ogradă”.

El a adăugat că în alte state europene nu există porci în afara curţilor, aşa cum se întâmplă în România. 

"Porcul se ţine în ogradă. Îl ţii în afara ogrăzii, ai un risc. Pe viitor, poate la 1 ianuarie (2019 - n. r.), noi o spunem clar ca şi Guvern, vom mai despăgubi când mai apar astfel de situaţii neplăcute strict ce se conformează prevederilor legale. În afara României, în alte state, nu există porci în afara curţilor. Atenţie, ţineţi-vă orătăniile în curte!”, a afirmat Eugen Teodorovici, la un post de televiziune. 

Întrebat când şi cum vor fi despăgubiţi fermierii afectaţi de uciderea animalelor, Teodorovici a menţionat că „nu se ia pur şi simplu porcul din ogradă”, ci se depune un dosar în care se constată greutatea.

„Este o procedură pe care cei de la ANSVSA au impus-o. Se depune un dosar, nu se ia pur şi simplu porcul din ogradă, se constată greutatea. (...) Dacă e mai mic de 100 de kilograme, noi plătim la minimum 100 de kilograme la fiecare porc în parte. Dacă e mai mult de 100 de kilograme, se plăteşte la câte kilograme are. Depune o solicitare de despăgubire şi toţi vor primi banii de la ANSVSA. (...)”, a explicat ministrul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: